9. Rugăciunile Scripturii – Rugăciunea Amidah – Cererile individuale

de iun. 12, 2018Audio, Cursuri, Notițe, Rugaciunile scripturii, Ucenicie0 comentarii

 

9. Rugăciunea Amidah - Cererile individuale

cu Ionut Cazan | Rugăciunile Scripturii

Seria – Rugăciunile Scripturii

Rugăciunea Amidah – Cereri personale

În cadrul rugăciunii Amidah după cele 3 binecuvântări de început urmează alte 3 cereri personale după cum urmează:

Cerere pentru înțelepciune, pricepere și cunoaștere

„Tu dăruieşti omului cunoaştere şi-l înzestrezi pe om cu pricepere. Dăruieşte-ne de la Tine înţelepciune, pricepere şi cunoaştere! Binecuvântat eşti Tu, Doamne care dăruieşti omului cunoasterea”.

Cerere pentru pocăință

„Întoarce-ne, Tatăl nostru, spre învăţătura Ta şi apropie-ne, Împăratul nostru, de slujirea Ta divină şi fă-ne să ne întoarcem cu pocăinţă desăvârşită înaintea Ta!

Binecuvântat eşti Tu, Doamne, căruia îi place pocăinţa.”

Cerere pentru iertare

„Iartă-ne, Tatăl nostru căci am greşit, iartă-ne Împăratul nostru căci am păcătuit. Căci Dumnezeu bun şi iertător eşti Tu! Binecuvântat eşti Tu, Doamne, care ierţi orice păcat”.

Aceste cereri individuale sunt e rugăciuni pe baza scripturilor și de asemenea ele sunt fundamentul și rugăciunilor din Noul Testament.

Cererea pentru pocăință și iertare erau mecanismul de credință pentru poporul Israel atunci când se abătea de pe cale.

Pavel se va ruga (după cum vom vedea în episoadele următoare) pentru credincioșii din Efes ca să primească „un duh de înțelepciune și descoperire în cunoașterea lui Dumnezeu și a planului său” ca să fie întăriți în credința lor. Rugăciunea lui izvorăște din scripturile din vechime dar de asemenea și din rugăciunea Amidah.

De aceea, haideți să cercetăm și să reflectăm la toate aceste surse ale rugăciunii din vechime, să luăm aminte la ele și să le împlinim în viețile noastre.

În episodul viitor vom vedea cererile corporate din rugăciunea Amidah și cât de centrale sunt temelor scripturilor și promisiunilor lui Dumnezeu.

Resurse similare

Vă recomandăm aceste link-uri care sunt în legătură  cu acest subiect