1. Israel în Scripturi – Introducere

de feb. 2, 2019Audio, Cursuri, Israel, Israel în Scripturi, Notițe0 comentarii

 

1. Introducere

cu Ionuț Cazan | Israel în Scripturi

Seria Israelul în Scripturi – Introducere

Mărturia scripturilor asupra adevărului cuprinde o administrare evreiască a planului luiDumnezeu. Cu toate acestea, puține lucruri sunt cunoscute la nivel popular legat de alegerea Israelului și a modului cum Dumnezeu continuă să-și administreze planul de salvare a creației și întregii omeniri prin această alegere.

Chiar dacă citim că Pavel reafirmă în scrierile sale întâietatea Israelului „prin faptul călor le-au fost încredinţate cuvintele lui Dumnezeu” (Rom.3:1-2) iar mai apoi spunând la timpul că evreilor le-a fost promisă „gloria, legămintele și promisiunile viitoare” (Rom.9:4) și că”alegerea și chemarea lor este irevocabilă”(Rom.11:28-29) tot Pavel avertizează neamurilevenite la credință de necunoașterea tuturor acestor lucruri cât și de aroganța și mândria produsă de ignoranța, redefinirea și înlocuirea acestora de-a lungul istoriei.

Astfel, în această serie vom încerca să cunoaștem și să încadrăm alegerea Israelului în planul de mântuire al lui Dumnezeu pentru toate națiunile. Vom face acest lucru uitându-ne pascu pas în scripturile din vechime dorind să vedem
de ce a ales Dumnezeu acest popor?,
ce le-a promis?,

care sunt implicațiile acestui lucru în prezent?

și cum putem să ne raportăm noi, credincioșii dintre neamuri, la această alegere care trasează orientarea tuturor scrierilor scripturilor cât și a evenimentelor vremurilor din urmă înainte de revenirea Domnului Isus.

De aceea, vă încurajăm să parcurgeți această serie care are menirea să pună o temeliescripturală a conceptelor biblice cât și să pregătească orice ucenic al Domnului pentru o trăire credincioasă în așteptarea împlinirii promisiunilor lui Dumnezeu.

 
Resurse similare

Vă recomandăm aceste link-uri care sunt în legătură  cu acest subiect